Što možeš očekivati?

Novi Voltaren Emulgel s inovativnim aplikatorom za čiste ruke pruža ciljano ublažavanje boli uz dodatnu korist novog aplikatora za uredno nanošenje. Ovaj inovativni aplikator omogućuje jednostavno i čisto nanošenje novog Voltaren Emulgel gela izravno na izvor boli. Za ciljano lokalno ublažavanje boli i oticanja (upale) u mišićima, leđima i vratu, kao i za iščašenja, nategnuća i modrice. Novi Voltaren Emulgel s inovativnim aplikatorom za čiste ruke možete kupiti u tubi od 75 g.

1
OTVORITE
2
UKLONITE PEČAT
3
POVUCITE (bijeli dio)

Kako djeluje?

Voltaren Emulgel s inovativnim aplikatorom za čiste ruke sadrži djelatnu tvar diklofenak koja pripada skupini lijekova pod nazivom nesteroidni protuupalni lijekovi (NSAID). Diklofenak je nesteroidni protuupalni lijek (NSAID) s izrazitim analgetskim, protuupalnim i antipiretskim svojstvima. Primarni mehanizam djelovanja diklofenaka je inhibicija sinteze prostaglandina.

Voltaren Emulgel s inovativnim aplikatorom za čiste ruke pruža ciljano ublažavanje boli uz dodatnu korist novog aplikatora za uredno nanošenje. Ovaj inovativni aplikator omogućuje jednostavno i čisto nanošenje novog Voltaren Emulgel gela izravno na izvor boli.

Kako ga primjenjivati?

Nježno istisnite malu količinu gela iz tube i primijenite na bolno ili otečeno područje 3 do 4 puta na dan, nježno utrljavajući u kožu. Količina gela će varirati, ovisno o veličini bolnog ili otečenog područja; najčešće će biti dovoljna količina veličine trešnje do oraha (2 – 4 g). Najveća dopuštena dnevna doza je 16 g. Prilikom utrljavanja gela u kožu osjetit ćete blagi učinak hlađenja gela.

Kada ga koristit?

Voltaren Emulgel je lijek za vanjsku uporabu s protuupalnim i analgetskim djelovanjem. Oblikovan je posebno za utrljavanje u kožu i koristi se za olakšanje boli i smanjenje upale kod bolnih stanja koja zahvaćaju zglobove i mišiće. Kod upale i boli traumatskog ili reumatskog porijekla, Voltaren Emulgel ublažava bol, smanjuje oteklinu i skraćuje vrijeme do povratka normalne funkcije.

1
SASTOJCI
Djelatna tvar lijeka Voltaren Emulgel je diklofenakdietilamin. Uvijek pročitajte uputu.
2
MJERE OPREZA
Nemojte prekoračiti navedenu dozu. Pažljivo pročitajte uputu prije upotrebe da biste provjerili je li ovaj proizvod pogodan za vas.
3
MOGUĆE NUSPOJAVE
Pažljivo pročitajte uputu prije nego počnete primjenjivati Voltaren Emulgel.
Važno upozorenje o načinu primjene lijeka

Ukoliko je primjena ovog lijeka potrebna u trajanju duljem od 7 dana, ili su se znakovi bolesti pogoršali, potrebno je potražiti savjet liječnika. Ako se bol i oticanje ne poboljšaju nakon 7 dana ili ako se pogoršaju, obratite se svom liječniku. Voltaren Emulgel se ne preporučuje za primjenu u djece mlađe od 14 godina.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.
CHAD/CHVOLT/0117/18, 11/18 Žigovi su u vlasništvu ili licencirani GSK grupi društava. ©2018 GSK grupe društava ili njenog davatelja licence.