Video sadržaj Reumatoidni artritis i artroza

Vježbe za stopala i ruke

Pogledaj video

Vježbe za stopala i ruke pomoći će svima, koji boluju od artritisa.

Artritis

Za artritis je karakteristična upala zglobova, obično u više zglobova istovremeno. Bolest se može pojaviti postupno ili iznenada. Tijek bolesti razlikuje se od bolesnika do bolesnika – kod nekih je tijek bolesti spor, a kod težih oblika brži. U ovim slučajevima i bolovi su jači.

Često se bolest privremeno smiri. Kada se bolovi ponovo pojave, bolesniku jako otežavaju svakodnevni život i aktivnosti. Onemogućeni su mu i najlakši i najsvakodnevniji zadatci poput pospremanja, oblačenja pa čak i hodanja.

Bitno je da bolesnik što prije potraži liječničku pomoć i da se utvrdi uzrok upale te tip bolesti. Artritis se na početku bolesti najčešće pojavljuje upravo u zglobovima ruku i nakon toga se širi na ostale zglobove. Osim što osjeća bolove, bolesnikovi su zglobovi natečeni i crveni. Često su teže pokretljivi i otvrdnuli.

Zašto su vježbe za stopala i ruke tako bitne?

Moraš znati da unatoč bolesti i dalje možeš normalno živjeti. Najvažnije je da oboljele zglobove redovito razgibavaš i unatoč poteškoćama nastojiš ostati što aktivniji. Naime, dugotrajno mirovanje može izazvati još veću otvrdnutost i jače bolove.

Pritom ti možemo pomoći prijedlogom naših vježbi. Provjeri kako si možeš olakšati bolove u rukama i nogama!

Slični
članci

Pogledajte ostale članke koji će vam pomoći da dovršite svoju rutinu i ublažite bol.

Video sadržaj

Buđenje tijela

Bolovi u mišićima i zglobovima
Savjet

Reuma od A do Ž

Reumatoidni artritis i artroza
Video sadržaj

Vježbe za kralježnicu

Reumatoidni artritis i artroza
Savjet

Olakšavanje bolova u koljenu vožnjom bicikla

Bolovi u koljenu