Savjet Reumatoidni artritis i artroza

Bolovi u rukama – 10 trikova za olakšavanje

Ako živite s artritisom već i najlakši dnevni poslovi mogu predstavljati poteškoću. Na tržištu postoji velik broj proizvoda s kojima si možemo olakšati poteškoće, među kojima su često i bolovi u rukama.

Bolovi u rukama mogu biti olakšani

Ali umjesto njih možeš iskoristiti svoju kreativnost i različite svakodnevne predmete upotrijebiti na novi način. Predstavljamo 8 trikova kojima si možeš olakšati bolove u zglobovima tijekom svakodnevnih poslova.

Upotrijebi kuhinjsku spužvu za stabilnost

Kada tijekom miješanja uhvatiš zdjelu da se ne pomakne, vaši zglobovi trpe. Ali ako ispod zdjele stavite vlažnu spužvu ili krpu, ona će ostati na svom mjestu uz puno manje snage tvojih ruku.

Koristite pregaču i kada ne kuhate

Kada se bavite različitim kućnim poslovima kod kojih istovremeno trebate veći broj alata, koristi pregaču. Umjesto da sve alate držite, što poslije određenog vremena umrtvi prste, pospremite ih u džep pregače. Još uvijek su pri ruci, a vaše su ruke slobodne i mogu se odmoriti!

Korištenje naglavne trake na malo drukčiji način

Kada morate nešto povući ili potegnuti, to je bolje napraviti podlakticom nego prstima. Zato sljedeći puta u tu svrhu upotrijebite naglavnu traku i uštedite malo boli. Jednostavno ju prikačite na ručicu hladnjaka ili pećnice i u nju umetnite svoju ruku.

Škarice uvijek i svuda

Škare mogu biti korisne u različitim situacijama, a ne samo za rezanje papira. Omogućavaju vam lakše otvaranje različitih ambalaža, a možete ih koristiti i za rezanje mesa i povrća. A posebno korisne mogu biti u restoranu!

Ključevi i zatvarači

Ako teško otvarate ili zatvarate zatvarač na njega postavite privjesak za ključeve s prstenom.

Teniska loptica + četkica za zube

Ako vam vaša četkica ne omogućava dobar prihvat, razrežite tenisku lopticu i u nju umetnite ručku četkice. Tako imate na raspolaganju veći prostor za prihvat!

Pomagala za plivanje za držanje karata

Ako obožavate igre kartama, a ne možete ih predugo držati u ruci, imamo rješenje. Upotrijebite pomagalo za plivanje od pjene – ono koje je u obliku kruga. Razrežite ga i u njemu napravite prorez – kao da ste prerezali žemlju. U prorez stavite karte; sada imate veću površinu za držanje!

Gumice za kosu i otvaranje ambalaža

Da biste kod otvaranja različitih ambalaža izbjegli klizanje prstiju, na njih pričvrstite gumice za kosu.

Namještaj na kotačićima

Ovim si trikom možete olakšati život čak i ako nemate artritis. Neka vaš namještaj bude na kotačićima; možete preurediti i svoj stari namještaj i na njega naknadno ugraditi kotačiće.

Slični
članci

Pogledajte ostale članke koji će vam pomoći da dovršite svoju rutinu i ublažite bol.

Savjet

Koliko su snažni vaši mišići u zapešću? – TEST

Bolovi u mišićima i zglobovima
Video sadržaj

Vježbe za jačanje

Bolovi u ledjima i križima
Savjet

Artroza ili istrošenost koljena

Bolovi u koljenu
Savjet

Zaštita koljena od ozljeda tijekom treninga

Bolovi u koljenu