Video sadržaj Reumatoidni artritis i artroza

Vježbe za ramena i kukove

Pogledaj video

Vježbe za ramena i kukove posebno će pomoći svima, što trpite od bolova u zglobovima zbog artritisa.

Bolovi u zglobovima ubrajaju se u one bolove koje u svom životu osjeti gotovo svatko. Iako svaka bol u zglobu još ne znači da se radi o artritisu, to je ipak jedan od najčešćih uzroka ove boli.

Vježbe za ramena i kukove mogu poboljšati vaše stanje

Navedene poteškoće bitno otežavaju svakodnevne poslove i smanjuju kvalitetu života. Zato je bitno što prije potražiti liječničku pomoć i utvrditi uzroke upale zglobova te o kojoj se vrsti bolesti radi, iako je to ponekad moguće utvrditi tek naknadno. Artritis sa sobom obično donosi i crvenilo i natečenost zgloba koji je slabije pokretan. Često dolazi do ukočenosti zgloba, odnosno zglobova koje može trajati i duže vrijeme. Kada se bolest već donekle razvije, može doći i do nepopravljive deformacije pojedinih zglobova.

Problemi mogu vas uhvatiti u bilo kojem trenutku, zato si pomognite s vježbanjem

Bitno je znati da reumatske poteškoće mogu zahvatiti različite dobne skupine, a ne samo starije osobe. Točan uzrok za njihovu pojavu nije poznat, ali znamo da je bitna nasljedna sklonost. Na artritis mogu utjecati i ostali vanjski faktori kao što su recimo stres i različite infekcije.

Artritis se može pojaviti iznenada – tada govorimo o akutnoj upali zglobova koja traje kraće vrijeme. Obično je upala zglobova kronična bolest koja se pojavljuje postupno, traje cijeli život i nije izlječiva. Ako pravovremeno potražimo liječničku pomoć i kombiniramo ju s odgovarajućim ostalim mjerama, možemo si olakšati bolove i zaustaviti napredovanje bolesti.

Morate znati da unatoč bolesti i dalje možete normalno živjeti. Najvažnije je da oboljele zglobove redovito razgibavamo i da unatoč poteškoćama nastojimo ostati što aktivniji. Dugotrajno mirovanje naime može uzrokovati još veću ukočenost i jače bolove. Pritom vam možemo pomoći i s našim vježbama. Provjerite vježbe za ramena i kukove koje vam savjetujemo u videu!

Slični
članci

Pogledajte ostale članke koji će vam pomoći da dovršite svoju rutinu i ublažite bol.

Savjet

Kako vježbati bez bolova unatoč artritisu?

Reumatoidni artritis i artroza
Savjet

Artroza ili istrošenost koljena

Bolovi u koljenu
Savjet

Olakšavanje bolova u koljenu vožnjom bicikla

Bolovi u koljenu
Video sadržaj

Bolovi u vratu i zatiljku – vježbe za jačanje

Bolovi u vratu i ramenima