Pravna obavijest i izjava o zaštiti osobnih podataka

Uvod

Internetska stranica za potrebe ove obavijesti je pojam koji obuhvaća sve internetske stranice na adresi radostpokreta.hr (u nastavku: internetska stranica).

Sadržaj internetske stranice

Svi sadržaji koji se nalaze na internetskoj stranici informativnog su karaktera i ponajprije služe informiranju. BHS SKUPINA d.o.o., Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana obvezuje se da će učiniti sve što je u njezinoj moći da će podatci na njezinoj internetskoj stranici biti istiniti, pouzdani i kvalitetni. Time ne odgovara za eventualne tiskarske pogreške i kašnjenja te nedostatke kod unošenja ažurnih podataka.

Zaštita autorskih prava

Internetska stranica isključivo je vlasništvo poduzeća BHS SKUPINA d.o.o. Korisnicima nije dopušteno korištenje dokumenata, slika, tekstova i drugih podataka koji su dio internetske stranice. BHS SKUPINA d.o.o. nad svim materijalima ima materijalna i moralna autorska prava.

Zaštita privatnosti i kolačići

Prilikom prve posjete internetskog mjesta na vašem se računalu pohrane „kolačići“ koje i sami možete ukloniti ili pomoću odgovarajućih postavki spriječiti da se pohrane. Kolačići su male datoteke koje se pohrane na vaše računalo sa svrhom poboljšanja korisničkog iskustva. Kao i većina internetskih mjesta, mi vam pomoću kolačića pokušavamo osigurati bolje, brže i sigurnije iskustvo.

Upravitelj poštuje vašu privatnost i obvezuje se da će štititi korisničke podatke u skladu s važećim zakonodavstvom, (Zakon o elektronskoj komunikaciji;  ZEKom-1, Sl. l. RS, br. 109/2012 i slj.) i Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (UREDBA EU 2016/679).

Kao korisnik internetskog mjesta Radost pokreta  kolačiće možete bilo kada prihvatiti ili odbiti. Ako ne želite primati kolačiće svoj preglednik podesite tako da izbriše sve kolačiće s tvrdog diska računala, blokira ih ili vas upozori prije nego se kolačić pohrani na disk.

Sve o kolačićima i podatci koje koristimo na internetskom mjestu Radost pokreta detaljnije su prikazani ovdje.

Zaštita osobnih podataka – Izjava o zaštiti osobnih podataka

Opće odredbe

Izjava o zaštiti osobnih podataka sadrži informacije o prikupljanju osobnih podataka korisnika u okviru internetske stranice Radost pokreta koja uključuje sve internetske stranice i postranice Radost pokreta (radostpokreta.hr) kojim upravlja BHS SKUPINA d.o.o., te informacije o obradi i zaštiti na ovaj način prikupljenih osobnih podataka korisnika internetske stranice Radost pokreta.

Kao upravitelj internetske stranice Radost pokreta BHS SKUPINA d.o.o., pridržava si pravo da pravnu obavijest i izjavu o zaštiti osobnih podataka povremeno dopunjava i ažurira u skladu s tehničkim novostima i zakonodavstvom bez prethodne najave ili obavještavanja korisnika.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Prijava na e-novosti

Prilikom prijave na e-novosti na internetskoj stranici Radost pokreta, osim vašeg IP broja sprema se i vaše ime i adresa elektroničke pošte koju upisujete u internetski obrazac.

Ime i adresu elektroničke pošte kao korisnik internetske stranice Radost pokreta unosite izričito dobrovoljno.

Prijava na događaje i aktivnosti

Prilikom prijave na događaje i aktivnosti na internetskoj stranici Radost pokreta, osim vašeg IP broja prikupljaju se i ime te adresa elektroničke pošte koje upisujete u internetski obrazac.

Ime i adresu elektroničke pošte kao korisnik internetske stranice Radost pokreta unosite izričito dobrovoljno.

Koje još podatke prikupljamo automatski?

Prilikom svakog pristupa korisnika na našu internetsku stranicu i prilikom svakog prijenosa neke od datoteka spremamo i podatke o pristupu u obliku datoteka o protokolima, a djelomice ih spremaju i treće osobe.

Svaki podatkovni zapis sadrži:

 • internetsku stranicu s koje ste pristupali na našu stranicu;
 • IP adresu;
 • datum i vrijeme pristupa;
 • zahtjev klijenta;
 • kôd http-odgovora;
 • prenesenu količinu podataka;
 • informaciju o vašem pregledniku i operacijskom sustavu.

Osobne podatke, koje nam pošaljete (ime, adresa elektroničke pošte) koristimo samo u svrhe za koje ste nam ih povjerili.

Protokolne datoteke i podatke koji su u njima sadržani spremamo ponajprije zbog zaštite naših sustava i registriranja eventualnih napada na naše sustave. Podatke iz protokolnih datoteka  nije moguće povezati s pojedincima i s podatcima iz drugih izvora.

Privola

U skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka  (UREDBA EU 2016/679) upravitelj osobnih podataka smije obrađivati osobne podatke ako postoji osobna privola pojedinca. U slučaju korištenja internetske stranice Radost pokretaosobnom privolom smatra se postupanje korisnika koji unosom podataka u internetski obrazac i izvedbom slanja podataka potvrđuje da se slaže s ovom Izjavom o zaštiti osobnih podataka.

Upravitelj ne preuzima odgovornost za vjerodostojnost, točnost i ažurnost osobnih podataka, te kontaktnih podataka koje pošalje korisnik.

BHS SKUPINA d.o.o. ovako prikupljene podatke koje je korisnik unio u internetski obrazac obrađuje u svrhe za koje kao korisnik internetskog mjesta Radost pokreta pošaljete.

Svrha prikupljanja osobnih podataka

Podatci se prikupljaju u sljedeće svrhe:

 • komuniciranje i obavješćivanje,
 • slanje informacija, materijala i poziva na događaje i nagradne igre,
 • statističke obrade,
 • segmentiranje,
 • analize dostave, otvaranja i čitanosti elektroničkih novosti,
 • pripreme izviješća,
 • ispitivanja,
 • za remarketing.

Podatci o vašoj prijavi pohranjuju se i obrađuju sve dok se ne odjavite iz usluge obavješćivanja putem elektroničke pošte s adrese elektroničke pošte info[at]radostpokreta.hr , odnosno na adresu elektroničke pošte info[at]radostpokreta.hr ne pošaljete svoj pisani zahtjev za opoziv suglasnosti za obradu osobnih podataka.

Slanje masovne elektroničke pošte i elektroničkih novosti

Internetska stranica Radost pokreta za slanje elektroničkih novosti i drugih masovnih poruka koristi uslugu  MailerLite, koja je u vlasništvu poduzeća MAILERLITE UAB, Paupio g. 46 11341 Vilnius, Litva.

Sa suglasnošću za slanje elektroničkih novosti suglasni ste i s korištenjem ponuđača slanja masovne elektroničke pošte. U tu svrhu suglasni ste da s njima dijelite svoje osobne podatke  (ime, adresa elektroničke pošte).

Ponuđač slanja masovne elektroničke pošte osigurava sukladnost sa Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka  (UREDBA EU 2016/679).

Opći uvjeti ponuđača MailerLite dostupni su ovdje.

Plug-inovi društvenih mreža i Google Analytics

Ovo internetsko mjesto koristi plug-inove društvenih mreža za društvene mreže Facebook (Facebook Inc., 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD), YouTube (YouTube, LLC 901 Cherry Ave., 94066 San Bruno, CA, SAD, tvrtka kćer poduzeća Google Inc.., Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD), Twitter (Twitter Inc., One Cumberland Place, Fenian Street, Dublin 2 D02 AX07 Irska) i Google Analytics, alat za provođenje internetske analitike koja je u vlasništvu društva  Google Inc. (Google Inc., vidi gore).

Plug-inovi društvenih mreža

S plug-inovima društvenih mreža povezali smo internetsku stranicu  pointout.si s društvenim mrežama. Ugradnja plug-inova društvenih mreža znači da se osobni i s time povezani podatci šalju ponuđaču plug-inova društvenih mreža. Osim toga plug-in društvene mreže bit će aktiviran i ako ste prijavljeni na društvenu mrežu te će omogućiti da se vaše aktivnosti dodijele vašem profilu.

Plug-in  aktivira se samo ako kliknete na simbol plug-ina. Ako to ne učinite vaši podatci (IP adresa) neće se dijeliti s društvenom mrežom.

Izričito naglašavamo da nemamo utjecaj na opseg, vrstu ili svrhu obrade vaših osobnih ili time povezanih podataka od strane ponuđača usluga društvenih mreža.

Za više informacija molimo pročitajte njihove pravilnike!

Facebookov pravilnik dostupan je ovdje.

YouTubeov pravilnik dostupan je ovdje.

Twitterov pravilnik dostupan je ovdje.

Google Analytics

Sve o zaštiti osobnih podataka društva  Google Inc. možete naći ovdje.

Pomoću  Google Analytics s tzv. kolačićima društvo BHS SKUPINA d.o.o. provodi analiziranje korisnikovog korištenja internetske stranice Radost pokreta.

Google obrađuje dobivene informacije u ime upravitelja internetskih stranica sa svrhom analize korištenja ovih internetskih stranica, sastavlja izvješća o posjeti na internetskom mjestu te aktivnostima i upravitelju omogućava oblikovanje dodatnih usluga povezanih s korištenjem internetskih stranica.

Informacije o upotrebi ove internetske stranice dobivene pomoću kolačića mogu se prenositi i spremati na poslužitelje društva Google Inc. u SAD.

Remarketing i retargetiranje

U svrhe remarketinga i retargetiranja na drugim platformama, to jest slanja poruka koje bi vas mogle zanimati s obzirom na iskazano zanimanje i unos vaših osobnih podataka na našim internetskim stranicama, vaše osobne podatke možemo privremeno unijeti u društvenu mrežu  Facebook, Twitter, You Tube (vidi gore za opće uvjete ponuđača društvenih mreža) i Google Adwords (vlasnik je poduzeća Google Inc., vidi gore za opće uvjete).

Svi nabrojani osiguravaju sukladnost s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka  (UREDBA EU 2016/679).

Vaša adresa elektroničke pošte i ime u tom će slučaju biti korišteni za kreiranje prilagođene populacije i/ili slične populacije s obzirom na predane podatke.

Vaša adresa elektroničke pošte, ime te IP adresa mogu se koristiti i za prikaz oglasa na navedenim društvenim mrežama i u tražilici Google s obzirom na vaš iskazani interes.

Zaštita podataka

BHS SKUPINA d.o.o. je svjesna da je zaštita osobnih podataka za korisnike jako bitna i zato se obavezuje da će korisničke podatke brižno čuvati i štititi od gubitka,  izmjena, krađe ili pristupa neovlaštenih trećih osoba.

Povjerene osobne podatke možemo dijeliti s našim zastupnicima, izvođačima i partnerima u odnosu na rad, kojeg obavljaju za nas ili s nama, kao što je slanje e-mailova, upravljanje podacima, hosting naše baze podataka, pružanje usluge obrade podataka, pružanje usluga. Ovi agenti, izvođači ili partneri ne smiju koristiti podatke ni na koji drugi način, osim pružanja usluga za nas ili za usluge, u kojim surađuju s nama.

Osobne podatke korisnika koji se prikupljaju putem internetskog mjesta Radost pokreta BHS SKUPINA d.o.o.  čuvati će u skladu s važećim propisima o zaštiti osobnih podataka (Zakon o zaštiti osobnih podataka; ZVOP-1, Sl. l. RS, br. 86/2004 i slj.), odnosno zakonom koji će zamijeniti ZVOP-1, u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (UREDBA EU 2016/679)  i ovom Izjavom o zaštiti osobnih podataka.

Vaša prava

U skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (UREDBA EU 2016/679) imate sljedeće pravo na:

 • dobivanje potvrde koji se podatci prikupljaju u vezi s vama,
 • pristup do podataka koji se odnose na vas,
 • ispis podataka koji se prikupljaju u vezi s vama,
 • ispravak vaših podataka,
 • ograničenje obrade vaših podataka,
 • brisanje podataka te
 • prenosivost podataka.

Svoja prava možete ostvarivati kod poduzeća  BHS SKUPINA d.o.o. besplatno.

Sva svoja pitanja povezana sa zaštitom osobnih podataka prikupljenih putem internetske stranice Radost pokreta koja se odnose na vas pošaljite na adresu elektroničke pošte info[at]radostpokreta.hr.

Opoziv suglasnosti za obradu osobnih podataka

Kao korisnik internetske stranice Radost pokreta možete bilo kada (s odjavom na elektroničku adresu info@radostpokreta.hr) pismeno zahtijevati da upravitelj trajno ili privremeno, djelomice ili u cijelosti prestane obrađivati vaše osobne podatke. BHS SKUPINA d.o.o. obvezuje se da će najkasnije u roku 15 (petnaest) dana nakon primitka pisanog zahtjeva odgovarajuće spriječiti obradu i/ili izbrisati osobne podatke korisnika.

S primanja elektroničkih novosti možete se odjaviti i korištenjem gumba za odjavu koja se nalazi u svakim elektroničkim novostima.

Slanje podataka

BHS SKUPINA d.o.o. obvezuje se da osobne podatke korisnika koji su prikupljeni na internetskoj stranici Radost pokreta neće bez izričite suglasnosti korisnika slati trećim osobama osim u zakonom određenim slučajevima.

Rok čuvanja osobnih podataka

Poslani osobni podatci čuvat će se i koristiti onoliko vremena dok će to biti potrebno za postizanje svrhe za koju su bili obrađivani.

Vaše ćemo podatke odmah nakon prestanka razloga zbog kojih smo ih dobili trajno izbrisati, osim podataka koje je potrebno čuvati u skladu sa zakonskim propisima.

Osobne podatke koje se nam poslali prilikom prijave na elektroničke novosti čuvamo do opoziva. Suglasnost za obradu i korištenje osobnih podataka možete bilo kada opozvati.

Opoziv privole ne utječe na zakonitost obrade podataka prije  opoziva. Sve prikupljene osobne podatke čuvamo u skladu s važećim zakonodavstvom.

Ako ste se prijavili na elektroničke novosti, odjavu bilo kada možete urediti putem naše internetske stranice. Odjavu možete urediti slanjem poruke na info[at]radostpokreta.hr ili u svakim elektroničkim novostima koje vam pošaljemo.

Naše internetske stranice sadrže poveznice do drugih internetskih stranica. Ova upozorenja glede zaštite osobnih podataka vrijede samo za naše internetske stranice.

Završne odredbe

Ako je neka od odredbi ovih općih uvjeta nezakonita ili ako postane nezakonita, nevažeća ili neizvršiva, to ne utječe na valjanost drugih odredbi općih uvjeta.

Na pitanja korisnika o povjerljivosti korisnikovih podataka, načinu prikupljanja i korištenja podataka ili želju za dodatnim informacijama, odgovorit će osoba odgovorna za upravljanje osobnih podataka internetskog mjesta Radost pokreta.

BHS SKUPINA d.o.o.

Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana

e-pošta: info@radostpokreta.hr

Izmjena uvjeta

BHS SKUPINA d.o.o. pridržava si pravo na mijenjanje ovih uvjeta bez prethodnog upozorenja. Izmjene stupaju na snagu odmah nakon objave.

BHS SKUPINA d.o.o. pridržava si pravo na zamjenu ili dopunu pojedinog obrađivača podataka. Bez obzira na to, povjereni podatci u svakom će trenutku biti korišteni isključivo u svrhu za koju su nam bili povjereni.

Zaključak

Ulaskom na ovu internetsku stranicu suglasni ste da ste upoznati i da se slažete sa svim gore navedenim uvjetima.

Ljubljana, 22. maj 2018